V/H/S - 2012

(spoilervarning)

Nu har jag sett filmen som fick en sådan lyckad promoting att en person svimmade i biosalongen medan hans flickvän sprang ut och kräktes. Det är exakt den reaktionen man vill ha på en förhandsvisning på en skräckfilm. Tänk när media hakar på och skriver om den chockerande filmen som får folk att både kräkas och svimma.



Jag gick nästan på det när det var en hysteri kring "The Human Centipede" men den här gången kände jag att det måste finnas en logisk förklaring till det hela. Och enligt en svensk kvällstidning så berodde det hela på att mannen hade epilepsi. Sen om det var det grafiska våldet som påverkade honom eller ej är ännu oklart. Hur det än var så gav det här filmen en rejäl skjuts framåt. Men vad är det för en film då? Är den så hemsk att det kan vända sig i magen?

Nja det känns tveksamt om någon mer kommer att kräkas men förmodligen finns det dem som kommer att påverkas utav den. Det finns moment i filmen som greppar tag i en rejält och det sker en hel del oväntade grejer. Den är våldsam, naken och väldigt rå. Men samtidigt kan den vara intetsägande och oinspirerad. Anledningen till att filmen är så pass ojämn är att den är uppdelad i fyra olika episoder som inte har något gemensamt med varandra. Det knyts ihop av att ett gäng tjuvar skall finna ett VHS-band i ett hus och där väljer de att titta på flera utav banden.

 
Det här är en foundfootage-film som är på gränsen vad mainstreamtittaren klarar av. Det finns flera scener som är riktigt grova och inte bör ses utav den kränsa personen. Men att den ska vara så hemsk att man svimmar är en överdrift. Jag gillar inledande episoden och den avslutade bäst medan de i mitten är rätt trista. Det gör att man blir trött på att titta och betyget sjunker gradvis. Det stannar ändå på ett godkänt betyg i min mening. Vill man spetsa till det rejält ifrån "Paranormal Acitivity" så är det här den perfekta filmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0