10 senaste filmerna

"Cabin In The Woods - 2011"



Jag visste ingenting om den här filmen innan mer än att postern var en bild på en underlig stuga. Min tanke var att det var en slasherspoof i stil med "Dale And Tucker VS. Evil" men så var inte fallet. Jag blev glatt överraskad över filmens innehåll och det här är en sådan film som man måste se flera gånger för att kunna upptäcka alla goda detaljer. Dock är det här en film för fansen som uppskattar skräckgenren till fullo medan den som vill se en seriös och läskig film kanske kan bli lite besviken. Men jag njöt varenda minut av filmen men jag vill inte säga något av innehållet för den måste ses utan att veta vad som sker. Ett hett tips från min sida!

"The Dinosaur Project - 2012" 



Om du lägger "Jurassic Park" och "The Blair Witch Project" i en illa fungerande mixer får vi den här smörjan. Jag gillar trots allt dinosaurier och foundfootage-filmer men det här blir alldels för tråkigt med de bleka karaktärerna och bristande engagemang för att göra en bra film. Ett klassiskt upplägg där de hittar en plats på jorden där tiden stått stilla och vi har tyvärr sett det här tidigare. Och om man nu skall ut och jaga efter dinosaurier varför tar man inte med sig några vapen? Det är så oerhört korkat och alldeles ologiskt. Nej hoppa över det här om ni inte prompt måste se alla dinosauriefilmer.

"The Lost Coast Tapes - 2012"



Som tidigare nämnda film är även det här en foundfootage film. Så det vi behöver göra är att byta ut dinosaurierna till bigfoot, eller Sasquatch som den egentligen heter, så har vi den här filmen. Det är underligt hur filmbranschen fungerar. När det kommer en film som fungerar ("Paranormal Acitivity") så försöker varenda filmskapare med skrivkramp att efterapa succén. Det börjar som en trend men övergår tyvärr snabbt till ett evigt tjat och upprepningar. Dessutom så börjar det bli bolag med en skral budget som spottar ut filmerna och som i den här filmen får vi inte se någonting alls av bigfoot. Visst är det så att det ibland kan vara mer läskigt att inte se det som jagar en men här känns det mer som att filmskaparna helt enkelt inte hade råd. Usel film, hoppa över!

"Target Earth - 1954"



Jag skulle kunna skriva en avhandling om 50-talet och dess skräck/sci-fi-filmer. Den här handlar om en fånig robot som ser så oerhört löjlig ut att man undrar om de verkligen menade allvar med den här? Men som många av filmerna är dialogen, karaktärerna och handlingen extremt seriösa. Herrar med snygga kostymer diskuterar skarp fysisk och kemi medan kvinnorna lutar sig mot deras axlar när monstren smyger runt knuten. Ja det här är enbart för fansen och trösten är att dessa filmer oftast bara är sextio minuter långa.

"The She-Creature - 1956"



Ännu en från 50-talet. Här är det en hypnotisör som lockar fram ett läskigt monster som mördar folk i en kvinnas omgivning. Urtråkig film som det är tveksamt om jag kommer att komma ihåg att jag ens har sett.

"The Incredible Shrinking Man - 1957"



Av de filmer jag sett från 50-talet på sistone är nog den här den absolut bästa. Effekterna är riktigt bra för sin tid fast ibland blir det rätt komiskt i vissa lägen där det egentligen ska vara allvar. Men som sagt i jämförelse med 50-talets utbud är den här helt klart sevärd.

"Man Beast - 1956"



Här får vi följa med till kallaste Himalya där en expedition letar efter Yeti. Det är några riktiga vikingar vi får följa för under första natten så sover de ute på bar backe med en filt som enda skydd. Men det kan ju vara så att det inte är så kallt i de höga bergsmassiven eftersom de har varken vantar, halsduk eller mössa på sig. Ja som ni förstår är det här ännu en korkad film som rätar in sig i ledet bland de andra från 50-talet.

"Kronos - 1957"



Den femte filmen från 50-talet som jag nyligen sett. Här är det också en robotliknande varelse som är döpt efter en bebisätande titan och den skall ta över världen. Den kan stampa på hus och skjuta laser. Den här är något mer påkostad än till exempel "Target Earth" men är rätt ointressant ändå. Sci-fi-fansen älskar den här filmen men den stora massan skulle nog tyvärr enbart gäspa.

"Bait - 2012"



Det släpps alldeles för många djurskräckisar från bolag som skiter i om det är bra eller inte. Roger Corman gör väl hälften av de här filmerna vilket gör att det blir tröttsamt i längden och folk tappar tron på genren. Så då är det ytterst trevligt att det kommer en film med en marginellt men ändå märkbart högre budget men framför allt en egen idé. Här försöker de i alla fall göra en film som skall underhålla, skrämma och hålla oss med spänning. Dock håller inte filmen fullt ut mest på grund av slarvigt genomförande. Inledningen är otroligt intensiv och är behållningen. Samtidigt som filmen sakta tröttnar börjar 3D-effekterna ta över. Det känns som man slutade helt enkelt tänka på att genomföra filmen lika intensitvt och bra som inledningen och lade fokus istället på hur många saker som kan kastas mot tittaren. Det är måsar, vatten, avslitna lemmar, spindlar och mycket mer som kastas rakt emot en och säkert roligt i några minuter men det är väl inte för 3D-effekterna vi tittar på film numera? Jag tycker ändå att man kan ge den här filmen en chans eftersom genren i övrigt är besudlad av Cormans kreationer.


"Detention - 2011"




Vi avslutar med en intensiv och fartfylld slasherkomedi i samma stil som "Shaun Of The Dead", "Tucker And Dale VS. Evil" och "Zombieland". Det är tydligt att de har kollat på dessa tre succéfilmer och försökt göra något eget utav det. Den inbjuder till en hel del skratt men det känns ibland som att tempot nästan är för intensivt för att hänga med på alla skämt som kastar emot en. Det är som att titta på "Scream" med snabbspolning. Men det håller inte hela vägen in i mål. Det blir tyvärr tröttsamt att titta på när varje karaktär skall säga något så är det i form av ett skämt eller någon referens till andra filmer. Men den fick trots allt mig att skratta i några ensamma fall och ger den ändå ett halvt godkänt. Om ni är öppen för komedier inom skräckgenren kan ni ta och titta på den här och glömma för en stund att "Scary Movie 5" snart kommer på bio.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0