Unrest - 2006

(Spoilervarning)



Det blir en kort recension om den amerikanska filmen som känns som en i mängden. Tanken är att jag skall försöka framhäva även dessa filmer som man ser, ställer tillbaka i hyllan och sedan inte en enda reflektion efter det. Men det finns också en given förklaring till att dessa filmer inte får den uppmärksamhet för de kommer direkt ut från filmfabriken som massproducerar filmer i samma stuk och form.

"Unrest" handlar om ett gäng unga, alldeles för snygga läkarstudenter som alla är lika meningsfattiga som en bit vitt bröd. Det finns inga personligheter och inte heller något utmärkande i handlingen heller. Det följer ett enkelt mönster som vi alla känner igen och det kanske känns tryckt för den som inte hanterar en tvist. De upptäcker att ett lik som de skall obducera inte riktigt är som alla andra lik och huvudpersonen (Corri English) djupdyker ner i saker som hon inte borde bry sig om i sin position. Men hon struntar i logiken och börjar tro på andar och försöker övertyga sin helt oförstående omgivning om att det är något fel. Samtidigt dör obetydelselösa människor runt om på sjukhuset samtidigt som de snygga läkarstudenterna fördriver tiden att leka med de döda eller visa sina flickvänner vad de håller på med.

Ja det är en film i mängden som sagt och den försöker inte att bryta sig loss ifrån en redan välanvänd mall. Jag förstår att det finns en skara människor som uppskattar dessa filmer som inte är så där Roger Corman-dåliga och inte riktigt kommer upp till bionivå utan hamnar i kläm mellan två betygskriterier. Det här är egentligen urtypen av filmer som kommer direkt ut på DVD och som oftast finns i hyrbutikerna. Den duger för att hyra en kväll men inte mer, lite så känns upplägget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0